Työvaiheet

Julkisivumuuraus

Tiili on maailman eniten käytetty julkisivujen materiaali. Tiilimuuraus on oikein toteutettuna näyttävä, kestävä ja lähes huoltovapaa ulkoseinärakenne. Muuratut julkisivut ovat kokonaiskustannuksellisesti koko rakennuksen elinkaaren aikana erittäin kilpailukykyisiä oikein tehtyinä.

Julkisivumuurauksessa tulee ottaa huomioon sään vaikutukset sekä rakennuksen rakenteelliset ominaisuudet. Muurattu julkisivu on aikaa kestävä ja arvokkaan näköinen julkisivu, joka tehdään puhtaana käsityönä kotimaisten ammattilaistemme toimesta.

Eri kokoiset ja eri väriset tiilet sekä laastit avaavat mahdollisuuden monimuotoisiin julkisivuihin ja eri ladontakuviot mahdollistavat näyttävätkin yksityiskohdat, joilla voidaan korostaa rakenteellista arkkitehtuuria tai tyylisuuntaa.

Väliseinämuuraus

Ohutsaumamuuraus on nopea tapa rakentaa kestävää seinää, joka on helppo pinnoittaa sovituilla materiaaleilla. Ohutsaumamuuraus toteutetaan normaalitiiltä isommista harkoista, joissa on ponttikiinnitys –  tällöin rakentaminen on nopeaa ja kustannustehokasta. Laastia kuluu huomattavasti vähemmän perinteiseen muuraukseen verrattuna.

Suurin osa väliseinämuurauksista toteutetaan ohutsaumamuurauksena. Ohutsaumamuuraus on menetelmä, jossa mittatarkat Kahi-harkot tai -tiilet muurataan noin 2 mm:n laastisaumalla. Ohutsaumaharkossa olevat ontelot mahdollistavat sähkö ja LVI-putkien asentamisen seinän sisään. Kun kaikki seinänrakennuksen työvaiheet sovitetaan yhteen tehokkaasti, on mahdollista saada kerralla valmista seinää.

Villoitus

Villotuksesssa asennetaan pehmeä villa, jonka päälle asennetaan säänkestävä tuulensuojalevy, jonka saumat teipataan – näin saadaan tiivis lämmöneristys. Villoituksen yhteydessä asennetaan skramlat, jotka samalla toimivat julkisivumuurauksen kiinnikkeinä.

Rakennuksen julkisivu toimii suojana sääoloja vastaan. Sen on kestettävä niin kylmyys, vesisateet, kova tuuli kuin erilaiset äänetkin. Julkisivulta vaaditaan myös huoltovapautta. Rakennuksen julkisivun lämmöneristävyys ja ilmanpitävyys ovat hyvän sisäilman, asumismukavuuden ja energiataloudellisuuden lähtökohtia. Hyvä lämmöneristys ja huolella tehty eristystyö säästävät lämmityskustannuksia.